Ihmeitä

PDF EBook by Esko Valtaoja

EBook Description

Avaruustä download; htitieteen professori Valtaoja ihastelee ja selittää kirjassaan maailmaa tiedemiehen silmin paitsi itselleen, myös meille maallikoille. Ihmeitä PDF EBook Tehtävä on tiedemiehelle haastava: vaikeat ja suurelta osin käsittämättömät asiat on puettava tekstiksi, joka pysyy mielenkiintoisena ja ymmärrettävänä maallikoille.

Valtaoja hakee tieteen tuloksille hauskoja rinnastuksia arkielämän ilmiöistä ja tuo samalla esille sattumuksia omasta elämästään. Tämä toimii kohtalaisen hyvin. Minun ei tarvinnut lukijana tuntea myötähäpeää, kun Valtaoja siirtyi osaamisalueeltaan tähtitieteestä matkakokemuksiinsa tai kesäpaikkansa luonnon ja tapahtumien kuvaamiseen. Minusta hän ei kuitenkaan yllä samanlaiseen tekstin loistokkuuteen ja sujuvuuteen kuin filosofi ja tiedemieskirjailija Esa Saarinen. Ainakin minua häiritsee, kun tekstissä on paljon sulkumerkkien sisään tungettuja huomautuksia.

Kaikkein eniten nautin kirjan loppuosasta, jossa Valtaoja selvittää pimeää ainetta ja pimeää energiaa. Kirjan muutamat runonpätkät olivat hyvin valittuja, esimerkiksi tuhat vuotta sitten eläneen islantilaisen soturin ja runoilijan Egil Skallagrimssonin runo hukkuneelle pojalleen.

Uteliaille vinkiksi: kirjasta selviää, kenelle Valtaoja on näyttänyt paavin pallit. Like this book? Read online this: Luonnon laki, I racconti di Pietroburgo.

Ihmeitä PDF download

Select filetype to download Ihmeitä: