Mirkka, Masa ja uudet tuulet (Mirkka, #10)

PDF EBook by Tuija Lehtinen

EBook Description

Tuija Lehtisen Mirkka- PDFsarjan kirjat luin ensimmä download; isen kerran ala-asteen ensimmäisillä luokilla ja sen jälkeen olen palannut niihin muutaman vuoden välein vielä aikuisenakin. Mirkka, Masa ja uudet tuulet (Mirkka, #10) PDF EBook Kirjat ovat nostalgisia hyvän mielen kirjoja, joita lukiessa tulee olo, että kaikki on sittenkin ihan hyvin. Kirjat myös muistuttavat omasta lapsuudesta ennen internetin ja kännyköiden vallankumousta, ja tuntuvat siksi erityisen rakkailta. Tulee olo, että noihin aikoihin tahtoisin palata takaisin.

Ensimmäiset kirjat käsittelevät enemmän Mirkan elämää, mutta puolivälissä sarjaa aletaan keskittyä enemmän Masaan. Tämä on ihan toimiva etenemistapa, mutta olisin halunnut tietää enemmän myös Mirkan myöhemmistä vaiheista. Viimeisissä kirjoissa Mirkka jäi lähinnä pieneen sivurooliin.

Asia, joka eniten harmittaa tässä sarjassa, on Masassa tapahtuva muutos. Ensimmäisissä kirjoissa Masa on raisu ja railakas poikatyttö, jolla on jatkuvasti uusia tempauksia. Sarjan edetessä Masa kuitenkin menettää lähes kokonaan särmänsä ja muuttuu (jos näin voi sanoa) laimeaksi. Aikuistuminen toki hioo särmiä, mutta Masa tuntuu muuttuvan aivan eri ihmiseksi ja kadottavan kaiken räväkkyytensä ja omaperäisyytensä.

Toinen asia, joka kirjoissa pistää silmään on se, että sekä Mirkka että Masa tuntuvat joutuvan jatkuvasti muiden piikittelyn kohteiksi eivätkä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta juuri puolusta itseään vaan nielevät kaiken. Tämä on ristiriita muuten vahvoilta vaikuttavien naishahmojen käytöksessä.

Kokonaisuutena kuitenkin aivan ihana sarja. Päähenkilöt ja sivuhenkilöt eläimiä myöten ovat kiinnostavia ja hauskoja. Pidin myös siitä, miten sarja päättyi. Palaan näiden kirjojen pariin varmasti taas parin vuoden kuluttua. Like this book? Read online this: Isteri Separuh Masa, Doroymon, A wonderful Masa jadul.

Mirkka, Masa ja uudet tuulet (Mirkka, #10) PDF download

Select filetype to download Mirkka, Masa ja uudet tuulet (Mirkka, #10):