Poezii Alese

PDF EBook by Vasile Alecsandri

EBook Description

Ma intreb dacapoetul Alecsandri mai este cu adevarat savurat, chiar si de critica literara, caci e sigur ca "rege- PDFal poeziei" nu mai e de multa vreme. Poezii Alese PDF EBook Metaforele sale par azi fortate si stingace, imagistica mecanica, prozodia perfecta, dar irelevanta.
Parca Nicolae Manolescu spunea ca lectura vechilor poeti nu se mai poate face fara a-i trece prin filtrul modernitatii si chiar asa sint rareori lizibili.
Si totusi... exista un oarecare farmec al liricii lui Alecsandri care pare sa sfideze timpul - mai ales in pasteluri: umbra unui lup intr-o noapte de iarna, verdele unei sopirle pe malul unei ape, licarul focurilor de tabara pe un deal, mici bijuterii care salveaza volumul si incurajeaza lectura.
Si pe urma, sint poeziile pe care le-am invatat la scoala, de pe care am invatat sa recunoastem o metafora, o comparatie, un tip de ritm sau rima. Sint in patrimoniul nostru cultural, oricit de bombastic ar suna afirmatia. Like this book? Read online this: Pediatric Critical Care, An Issue Of Critical Care Nursing Clinics, Poezii - Volumul II.

Poezii Alese PDF download

Select filetype to download Poezii Alese: