Steaua fără nume

PDF EBook by Mihail Sebastian

EBook Description

Nu stiu cum se scrie dramaturgia azi, dar stiu sigur ca Sebastian si- PDFa scris piesele de teatru cu scopul definit de a fi jucate, ceea ce s-a si intimplat. Steaua fă download; ră nume PDF EBook Nu de putine ori, stia clar cine ar vrea sa joace cutare sau cutare personaj, si scria rolul special pentru el/ea. Si mai stiu ca scria teatru (si) pentru ca avea nevoie de bani, pentru ca piesele si traducerile din dramaturgie aduceau un cistig relativ rapid.

Un pic din istoria piesei: in 1944, din cauza regimului Antonescu, numele lui Sebastian nu putea fi trecut pe afis, munca unui evreu putea avea repercusiuni uriase asupra tuturor celor implicati, asa ca s-a recurs la folosirea numelui lui Stefan Enescu, sotul unei actrite. Piesa s-a montat in acelasi an la doua teatre bucurestene diferite, cu un succes extraordinar, ceea ce, sa fim sinceri, nu e putin lucru.

Daca ai citit Accidentul, simti ca piesa ii apartine (si poate ca si sus-pusii vremii au simtit-o!), are ceva din atmosfera primei parti, a intilnirii dintre Nora si Paul . Nu m-a cucerit pe de-a-ntregul, recunosc, insa mi-a placut finalul (prea liric, totusi) - imposibilitatea depasirii conditiei, eterna acceptare a faptului ca nu-ti poti schimba destinul, desi, cu putin efort, Mona ar fi putut avea un final fericit diferit, insa miza piesei ar fi fost total compromisa.

Ca fapt divers, domnisoara Cucu mi s-a parut un personaj aproape mai interesant decit Mona. Cu siguranta cu mult mai mult umor. Caci piesa e catalogata drept comedie.
Like this book? Read online this: Tema pentru acasă, I racconti di Pietroburgo.

Steaua fără nume PDF download

Select filetype to download Steaua fără nume: